Toitlustamine

Kooli ja lasteaia menüüd asuvad siin: MENÜÜlink opens on new page

Turba Koolis toitlustab Baltic Restaurants Estonia AS Baltic Restaurants Estonia AS on suurim toitlustusteenust pakkuv ettevõte Eestis ning kuulub Baltic Restaurant Gruppi. Eestis
alustasime tegevust 1993. aastal.
Eestis oleme tööandjaks üle 700 töötajale ja meie teenindada on üle 200 toitlustuskoha - üldhariduskoolid ja lasteaiad, ülikoolid, büroohooned, personalirestoranid, haiglatoitlustus, sõjaväe toitlustus ja pardarestoranid.
Koolitoitlustus teenust pakume Daily kaubamärgi all.
Baltic Restaurants Estonia isikuandmete töötlemise korra leiate siitlink opens on new page.

Daily koolitoitlustuse pakutavad teenused
− hommikusöök
− koolilõuna
− koolieine
− huviringi pakk


Koolilõuna valmistamisel
EI PAKU
     − eeltöödeldud toorainet (nt sulfideeritud kartul jms) ning poolfabrikaattooteid
     − viineri- ja vorstitoodetest valmistatud roogasi
     − magustoiduks maiustusi, vaid kohapeal valmistatud magustoite
     − joogiks veepõhiseid magustatud ega gaseeritud jooke
EI KASUTA
     − maitsetugevdajaid ja soola sisaldavaid maitseaineid
     − valmistoidu pulbreid – nt. kastme-,puljongi-, pulbrid jne.
     − vedelaid kontsentraate – supid, puljongid, kastmed. Puljongi valmistame naturaalsest toorainest.

Toiduraha maksmine
Toidu tellimusi saab teha mugavalt läbi tellimuskeskuse www.toitkooli.eelink opens on new page.


Kuigi hommikupuder ja pikapäeva toit on tasuta, siis köök valmistab toitu ainult tellimuste alusel!
Hommikusöögi hind: 0 eurot
Koolieine ehk pikapäevarühma toidu hind: 0 eurot
Õpetajate lõunasöögi toidu hind: 1.72 eurot
 

Huviringi pakk
Saab tellida tellimiskeskusest www.toitkooli.ee. Huviringi paki eesmärk on pakkuda õpilastele,
kes lähevad peale kooli huviringi või trenni, maitsvat kõhutäit. 

Valikus on viis pakki:
Huviringi pakk 1 (hind EUR 3.30)
Kolmikvõileib singi ja juustuga
Õunamahl 200ml
Õun
 

Huviringi pakk 2 (hind EUR 3.30)
Vrapp kanaga
Õunamahl 200ml
Õun
 

Huviringi pakk 3 (hind EUR 3.90)
Pehmik singi ja juustuga
Õunamahl 200ml
 

Huviringi pakk 4 (hind EUR 3.90)
Vrapp singi ja juustuga
Mango-banaanismuuti 200ml
 

Huviringi pakk 5 (hind EUR 3.90)
Vrapp aedviljadega
Marja-jogurtismuuti 200ml


Huviringi pakk nädal (hind EUR 15.00)
Telli huviringi pakk terveks nädalaks ja saad 5 pakki 4 paki hinnaga. Laps saab iga päev erineva paki.

Tellitud pakid saab kätte koolisööklast kell 11.00-13.30.
Tellimusi saab toitkooli.ee esitada kasutajana sisse logides. Toitkooli.ee keskkonda sisse
logimiseks vali sisselogimise viis: Smart-ID, ID-Kaart või Mobiili -ID.
Kasutaja saab esitada tellimuse kestva õppeaasta koolipäevade kohta hiljemalt eelneva tööpäeva õhtul kell 21:59. Kasutaja valib toitkooli.ee „toidu tellimine“ kuupäevad, millal soovite sööki tellida ja kinnitage “vormista tellimus”.
Tellimust saab tühistada hiljemalt eelneva tööpäeva õhtul kell 21:59. Eemaldatud päevad annavad teile ettemaksu, mida saate kasutada järgmise tellimusega ning arvutatakse vastavalt.


Lisainfo:
Kati Aasa
Daily koolisöökla juhataja
Telefon: 5196 9997
e-posti aadress: saue.kool@daily.ee
www.daily.ee
www.facebook.com/ BalticRestaurantsEE

Alates 1.02.2023 Saue Valla koolide ja lasteaedade köökide haldamine - teenindusjuht Karin Miido.

E-mailkarin.miido@balticrest.comlink opens on new page

53095375

 

Saue Valla piirkonna teenindusdirektor Kaarel Roose

E-mail kaarel.roose@balticrest.comlink opens on new page

5209557

Toidupäeva maksumus Saue valla munitsipaallasteaedades on alates 2025.a 1. juulist 2,78 eurot (käibemaksuga).

Meditsiinilistel põhjustel teisiti toituvate laste toitlustamine

Eritoidu valmistamise aluseks on arsti tõend ja lapsevanema sooviavaldus.
Erimenüüsid võib rakendada ainult meditsiiniliselt põhjendatud juhtumite korral asjakohase tõendi esitamise alusel.
Meditsiiniliselt põhjendatud erimenüü rakendamise eest täiendavat tasu ei maksta.

Lapsevanem teavitab iga õppeaasta alguseks õppeasutuse meditsiinitöötajat oma lapse tervislikust seisundist ja esitab arsti tõendi, mis tõendab eritoidu tarbimise vajalikkust. Tõend peab sisaldama diagnoosi ja arstlikke juhiseid, soovitusi.
Õppeasutuse esindaja teavitab BRE köögi juhatajat(edaspidi Juhataja) kirjalikult, lisades koopia arsti tõendist ja lapsevanema kontaktandmed (erakorraliseks kontakteerumiseks).

Lapsevanem kohustub teavitama lapse puudumisest ja naasmisest õppeasutust, kes omakorda edastab operatiivselt info toitlustajale (hiljemalt 9.00 hommikul). Puudumisest teavitamata jätmise korral kuulub päevatasu maksmisele. Toitlustajal on õigus alates 4.puudumisest mitteteatamise päevast lõpetada sellele lapsele eritoidu valmistamine.

Toitlustaja säilitab info lapse terviseseisundi kohta elektrooniliselt õppeaasta lõpuni.
Õppeaasta lõppedes kustutab ta e-kirja oma arvutist. Kui eritoidu valmistamise vajadus lõppeb õppeaasta kestel, teavitab õppeasutuse meditsiinitöötaja toitlustajat sellest kirjalikult ning andmed kustutatakse koheselt ning eritoidu valmistamine lõpetatakse.

Allergeenid

Toitumisalast teabe esitamisel lähtume Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse (EL) nr 1169/2011 nõuetest.link opens on new page
Lahtiselt müüdava toidu kohta tuleb kliendile teavet anda selle igas müügikohas.
Kindlasti peab klient saama teavet toidu nimetusest ning allergiat või talumatust põhjustavatest koostisosadest.
Allergeene ei pea välja tooma siis, kui toidu nimetus juba viitab nende sisaldusele.
Teavet koostisosade kohta võib esitada mitmel viisil – kirjalikult, suuliselt või ka mõlemat moodi.

 

Allergeen/KoodAllergeen
1Gluteeni sisaldavad teraviljad nagu nisu, rukis, oder, kaer, spelta nisu, poola nisu ja nende hübriidliinid ning nendest teraviljadest valmistatud tooted, välja arvatud:
1) nisul põhinevad glükoosisiirupid, sealhulgas glükoos;
2) nisul põhinevad maltodekstriinid ;
3) odral põhinevad glükoosisiirupid;
4) teraviljad, millest valmistatakse põllumajandusliku päritoluga destillaati või etüülalkoholi piiritusjookide ja muude alkohoolsete jookide valmistamiseks
2Piim ja sellest valmistatud tooted, sealhulgas laktoos, välja arvatud:
1) vadak, millest valmistatakse põllumajandusliku päritoluga destillaati või etüülalkoholi piiritusjookide ja
muude alkohoolsete jookide valmistamiseks;
2) laktitool
3Munad ja neist valmistatud tooted
4Kala ja sellest valmistatud tooted, välja arvatud:
1) kalaželatiin, mida kasutatakse vitamiini- või karotenoidipreparaatide kandjana;
2) kalaželatiin või kalaliim, mida kasutatakse selitusainena õlles ja veinis
5Koorikloomad ja neist valmistatud tooted
6Maapähklid ja neist valmistatud tooted
7Sojaoad ja neist valmistatud tooted, välja arvatud:
1) täielikult rafineeritud sojaõli ja -rasv ;
2) sojaoast saadud looduslikud segatud tokoferoolid (E 306), looduslik D-alfa-tokoferool, looduslik D-alfatokoferoolatsetaat, looduslik D-alfa-tokoferoolsuktsinaat;
3) sojaoast saadud taimeõlide fütosteroolid ja fütosteroolestrid;
4) sojaoast saadud taimeõli steroolidest toodetud taimne stanoolester
8Pähklid nagu mandlid (Amygdaluscommunis L.), sarapuupähklid (Corylusavellana), Kreeka pähklid (Juglansregia), India pähklid ehk kašupähklid (Anacardiumoccidentale), pekanipähklid (Caryaillinoiesis (Wangenh.) K. Koch), Brasilia pähklid ehk parapähklid (Bertholletiaexcelsa), pistaatsiapähklid (Pistaciavera), makadaamia pähklid ja kolmelehise makadaamia pähklid (Macadamiaternifolia) ning neist
valmistatud tooted, välja arvatud pähklid, millest valmistatakse põllumajandusliku päritoluga destillaati või etüülalkoholi piiritusjookide ja muude alkohoolsete jookide valmistamiseks
9Seller ja sellest valmistatud tooted
10Sinep ja sellest valmistatud tooted
11Seesamiseemned ja neist valmistatud tooted
12Lupiin ja sellest valmistatud tooted
13Vääveldioksiid ja sulfitid, kui nende sisaldus väljendatuna SO2-na on suurem kui 10 mg/kg või 10 mg/l
14Molluskid ja neist valmistatud tooted
 
 
Avaldatud 04.12.2019. Viimati muudetud 02.10.2025.